nederland

Nederlander doodgeschoten in Colombia

Door ANP - 23 september 2016

DEN HAAG (ANP) – Een 34-jarige Nederlander is donderdag op straat in de Colombiaanse stad Cali doodgeschoten. Een 25-jarige Nederlander die bij hem was raakte gewond. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag bevestigd.

Volgens lokale media kwamen de slachtoffers met een derde man uit een kapperszaak toen ze onder vuur werden genomen. De drie daders zaten op een motor. Na de schietpartij zou een van hen op de motor zijn verder gereden, de andere twee vluchtten weg in een gereedstaande auto.

De man die is gedood was woensdag met een binnenlandse vlucht van Bogota naar Cali gevlogen. Enkele dagen eerder was hij vanuit Nederland in Colombia aangekomen. De gewonde vertelde de politie dat hij de vermoorde Nederlander enkele dagen eerder voor het eerst had ontmoet en dat hij zelf als tolk fungeerde.

De derde persoon die met de Nederlanders was, is spoorloos.