nederland

Niet-vervolgde agenten blijven nog geschorst

Door ANP - 19 september 2016

DEN HAAG (ANP) – De drie agenten die niet worden vervolgd voor hun betrokkenheid bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez op 27 juni vorig jaar in het Haagse Zuiderpark, blijven nog wel geschorst. Dat blijft het geval, totdat de resultaten van het interne onderzoek van de politie bekend zijn. Dat is nog niet afgerond, laat de politie in Den Haag weten.

Het Openbaar Ministerie maakte maandag bekend dat twee andere betrokken agenten zich wel bij de strafrechter moeten verantwoorden voor hun rol. De voorlopige conclusie is dat zij zich niet aan de regels voor het gebruik van geweld hebben gehouden.

De 42-jarige Arubaan Henriquez werd gearresteerd bij een muziekfestival, omdat hij zou hebben geroepen dat hij een wapen had. Henriquez overleed de volgende dag in het ziekenhuis, hoogstwaarschijnlijk door zuurstofgebrek veroorzaakt door het hardhandige optreden van de vijf agenten die hem arresteerden.