nederland

Nijkerk ruimt op na noodweer

Door ANP - 04 september 2016

NIJKERK (ANP) – De komende dagen kan pas de schade worden opgemaakt van de windhoos die zondagochtend rond 09.00 uur in Nijkerk pannendaken teisterde en bomen ontwortelde.

,,Sommige inwoners zijn erg geschrokken van de korte tijd waarin de windhoos over delen van onze gemeente raasde”, aldus burgemeester Gerard Renkema van de Veluwse gemeente. ,,Vooral aan het bomenbestand is behoorlijk wat schade aangericht.”

De windhoos trok in een smalle strook over Nijkerk, waardoor de brandweer handenvol werk had om de wegen weer vrij van bomen te maken. Een van de wegen in Nijkerk, de Nieuwe Voorthuizerweg, ligt bezaaid met omgevallen bomen en is voorlopig afgesloten.

Volgens de burgemeester deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.