nederland

Noodbevel bij azc in Oude Pekela

Door ANP - 14 september 2016

OUDE PEKELA (ANP) – Burgemeester Jaap Kuin van de gemeente Pekela heeft woensdagavond een noodbevel afgekondigd voor een gebied rondom het asielzoekerscentrum (azc) in Oude Pekela (Groningen).

Op Facebook was woensdag een oproep geplaatst aan ,,een ieder die het ook zat is dat de azc’ers hun gang maar kunnen gaan” te verzamelen op het parkeerterrein bij restaurant de Pekelahof in Oude Pekela. Dat ligt niet ver van het azc aan de Hooiweg.

Volgens de burgemeester is na recente incidenten in Oude Pekela waarbij asielzoekers of vreemdelingen uit het azc betrokken waren ,,een zekere mate van maatschappelijke onrust ontstaan”. Het besluit geldt twaalf uur lang, tot donderdagochtend 07.20 uur.

Burgemeester Kuin: ,,Ik betreur deze situatie. Wij, samen met politie en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), hebben begrip voor de gevoelens van de inwoners van de gemeente Pekela. Zoals eerder aangegeven heeft deze problematiek onze volledige aandacht. Wij komen de komende dagen met nadere maatregelen.”