nederland

OM wil ouders dode baby in de cel

Door ANP - 19 september 2016

ARNHEM (ANP) – De ouders van de acht maanden oude baby Jairo, die overleed als gevolg van kindermishandeling, moeten daarvoor volgens het Openbaar Ministerie celstraf krijgen. Het OM beschouwt de 26-jarige vader als degene die de baby schopte, sloeg en stompte en vindt dat hij daarvoor vier jaar naar de gevangenis moet.

De 26-jarige moeder is volgens het OM slachtoffer en dader tegelijk: zij verloor haar kind, maar heeft ook niets gedaan om een einde aan de mishandelingen te maken. Daarvoor moet zij een celstraf krijgen van een jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Jairo overleed in augustus 2010. De zaak heeft veel vertraging opgelopen door slecht werk van het OM. Daar is rekening mee gehouden bij de eis tegen de ouders.