nederland

Oplossing voor te lange meivakantie

Door ANP - 14 september 2016

DEN HAAG (ANP) – De meivakantie voor het basis- en voortgezet onderwijs bezorgt ouders met meerdere kinderen nogal eens problemen. Het kan voorkomen dat ouders met kinderen op verschillende scholen drie weken lang er een of meer thuis hebben en dus ook voor drie weken iets moeten regelen. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) heeft een oplossing gevonden, schrijft hij woensdag aan de Tweede Kamer.

Zijn ministerie zal voortaan data opgeven voor twee weken meivakantie. De ene wordt als verplichte vakantieweek aangewezen. Scholen die hun leerlingen een tweede week willen geven, moeten voortaan allemaal dezelfde week nemen. Zo blijft de vakantieperiode dus beperkt tot hooguit twee weken.

Scholen mogen zelf kiezen of ze hun meivakantie van één week verlengen tot twee, als ze nog genoeg vrije dagen hebben om uit te delen. Sommige scholen kiezen er echter voor bijvoorbeeld een langere carnavalsvakantie te geven, waardoor ze al extra dagen opsouperen in de winter.