nederland

Opnieuw drie arrestaties in Poelenburg

Door ANP - 13 september 2016

ZAANDAM (ANP) – De politie heeft dinsdagavond in de Zaandamse wijk Poelenburg opnieuw drie mensen aangehouden. Dat meldt de politie van Noord-Holland op Twitter.

Eerder pakte de politie al negen mensen op, waarvan er dinsdag acht werden vrijgelaten. De negende arrestant is een negentienjarige Zaandammer, die dinsdagochtend in zijn woning werd opgepakt voor opruiing. De politie nam in het huis tijdens een doorzoeking onder andere digitale gegevensdragers in beslag. Volgens verschillende media gaat het om de vlogger Ismail Ilgun, die video’s op YouTube publiceerde van jongeren die voor de overlast zorgen.

Dinsdagavond was er een bijeenkomst tussen vijftig buurtbewoners en de betrokken overheidsinstanties over de problemen in de wijk. De groep jongeren om wie het draait was niet aanwezig.