nederland

Oud-minister Wilsoe zegt onschuldig te zijn

Door ANP - 07 september 2016

WILLEMSTAD (ANP) – Oud-minister van Justitie van Curaao en huidig parlementariër Elmer ‘Kade’ Wilsoe ontkent elke betrokkenheid bij de moord op zijn partijleider Helmin Wiels, ruim drie jaar geleden op het strand bij Willemstad. Dinsdag erkende het Openbaar Ministerie dat Wilsoe al sinds 2014 verdachte is in de zaak. Wilsoe zou op de dag van de moord een afspraak met Wiels hebben gehad.

Tijdens een persconferentie stelde Wilsoe dat het OM op Curaao geen enkel bewijs heeft en dat de beschuldiging is gebaseerd op roddels. Zo zou de broer van Helmin Wiels, Aubert Wiels, hebben verklaard dat Wilsoe ermee te maken heeft, zonder bewijs te geven.

Het moordonderzoek is volgens het OM nog steeds gaande. Behalve Wilsoe, worden nog twee ex-ministers verdacht, George Jamaloodin, voormalig minister van Financiën en oud-minister van Onderwijs Carlos Monk. Wiels was bij zijn overlijden leider van de grootste partij op Curaao, Pueblo Soberano.

Wilsoe gaat een schadevergoeding eisen wegens smaad en wil voorlopig geen parlementaire vergaderingen bijwonen, omdat verdachten niet in het parlement thuishoren.