nederland

Overleg Pekela over onrust na incidenten azc

Door ANP - 15 september 2016

OUDE PEKELA (ANP) – Het gemeentebestuur van het Groningse Pekela praat donderdag over maatregelen na incidenten waarbij vermoedelijk bewoners van het asielzoekerscentrum (azc) betrokken waren. De incidenten, waarbij onder meer een agent werd mishandeld door een dronken asielzoeker, leidden tot onrust onder buurtbewoners.

Aan het gesprek nemen vertegenwoordigers van de politie en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) deel. ,,In de loop van de middag maken we de uitkomsten van het overleg bekend”, aldus een gemeentewoordvoerster.

Na een oproep op Facebook verzamelden zich woensdagavond zo’n honderd mensen op een parkeerterrein in Oude Pekela, niet ver van het azc aan de Hooiweg. Ze wilden daar demonstreren. De gemeente stelde een noodbevel in dat inmiddels niet meer van kracht is.