nederland

Parade voor diversiteit van start gegaan

Door ANP - 25 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – Vele honderden mensen zijn zondagmiddag begonnen aan de Parade van IEDER1, een optocht van Amsterdam-Zuidoost naar het Museumplein om de diversiteit van Nederland te ‘vieren’, zoals ze zelf zeggen. De organisatie IEDER1 zegt dat ruim drieduizend mensen uit het hele land meelopen.

De mars wordt gesteund door de burgemeesters Eberhard van der Laan van Amsterdam en Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. De burgervaders riepen de inwoners van hun steden op mee te doen aan de manifestatie. Aboutaleb stelde voor Rotterdammers gratis bussen beschikbaar om naar de hoofdstad te reizen.

De 8 kilometer lange Parade van IEDER1 begon om 13.00 uur bij het ArenaPark in Zuidoost en eindigt op het Museumplein, waar rond 16.30 uur een manifestatie begint. Er zijn dan optredens van artiesten en acteurs, onder wie Kim Spierenburg, Sef en initiatiefnemer Nasrdin Dchar. Veel deelnemers lopen met gele ballonnen.

De deelnemers zullen aan het eind van de middag als een collectief het cijfer 1 vormen, dat vanuit een helikopter op beeld wordt vastgelegd.