nederland

Politie schiet drie verdachten op vlucht neer

Door ANP - 25 september 2016

WEERT (ANP) – De politie heeft zondagmiddag in Weert drie mannen neergeschoten toen ze probeerden te vluchten uit een klemgereden auto. Ze raakten gewond en zijn naar een ziekenhuis gebracht. In totaal werden er vier verdachten aangehouden.

De politie zette in Venlo de achtervolging in toen de auto een stopteken negeerde en agenten vanuit het voertuig werden beschoten. De politie vermoedt dat in de auto, die een Belgisch kenteken heeft, drugs werden vervoerd.

Meerdere eenheden van politie en de Koninklijke Marechaussee werden ingezet bij de achtervolging.

De auto werd uiteindelijke in Weert klemgereden op de Ringbaan Noord. De vier inzittenden sprongen uit de auto en renden weg. Daarop schoot de politie op de mannen. Over de aard van de verwondingen is niets bekend. Ook hun identiteit is nog niet bekend.

Direct na het schietincident rukten de hulpdiensten massaal uit. Ook landde een traumahelikopter.

De Ringbaan Noord is afgezet voor nader onderzoek door de Rijksrecherche.