nederland

Prinses Alexia aan been geopereerd

Door ANP - 09 september 2016

ROTTERDAM (ANP) – Prinses Alexia is vrijdag geopereerd aan haar rechter bovenbeen. Bij de elfjarige dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima werden in het Erasmus MC-Sophia in Rotterdam een plaat en schroeven uit het been verwijderd.

Die werden geplaatst nadat prinses Alexia een beenbreuk opliep bij een ski-ongeluk in Oostenrijk op 27 februari. De plaat en de schroeven werden geplaatst om een goed herstel van de breuk te bevorderen.

De operatie is goed verlopen, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst vrijdagavond. Alexia mocht enkele uren na de operatie met haar ouders het Erasmus MC-Sophia te Rotterdam verlaten om thuis verder te herstellen. De behandelende artsen verwachten dat de behandeling hiermee is afgerond, aldus de RVD.