nederland

Problemen spoortunnel Barendrecht opgelost

Door ANP - 23 september 2016

UTRECHT (ANP) – Door een technische storing aan de blusinstallatie in de spoortunnel in Barendrecht heeft vrijdagmiddag de noord-zuidtreinverbinding tussen Brabant en de Randstad urenlang stilgelegen. Er was vanaf het middaguur geen treinverkeer mogelijk tussen Rotterdam Lombardijen en Zwijndrecht. Om ongeveer 17.30 uur was de storing verholpen, meldde ProRail, dat wil zeggen: voor het passagiersvervoer. Het goederenvervoer kon nog niet rijden omdat de tunnelbuizen waar de goederentreinen doorheen gaan, nog moesten worden schoongemaakt.

Het uitvallen van de treinen leidde tot grote drukte op de stations Lombardijen en Zwijndrecht. Volgens de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond stonden er zeker duizend gestrande treinreizigers op en rond station Lombardijen en enkele honderden bij station Zwijndrecht. Hulpdiensten deelden flesjes water uit. De NS zette bussen in, maar had slechts de beschikking over een beperkt aantal bussen.

Al eerder zijn er problemen geweest met de technische installatie in de tunnel in Barendrecht. Begin deze maand werd de blusinstallatie door nog onbekende oorzaak geactiveerd waardoor de tunnelbuizen volliepen met schuim. Dat gebeurde nu ook.