nederland

PvdA ziet verbetering, maar nog niet tevreden

Door ANP - 20 september 2016

DEN HAAG (ANP) – De economische crisis lijkt achter ons te liggen, maar er profiteren nog te weinig mensen van. Dat zei PvdA-leider Diederik Samsom dinsdag in reactie op de troonrede. ,,Nu gaat het iets beter, maar ik ben pas tevreden als iedereen dat kan merken en daarvoor moet nog veel gebeuren.”

Hij is vooral blij dat er in de begroting van volgend jaar geld wordt vrijgemaakt voor de bestrijding van armoede onder kinderen. ,,Dat is een van de meest schrijnende situaties in dit land”, zei Samsom tegen de NOS. Er wordt 100 miljoen euro vrijgemaakt voor deze vorm van armoedebestrijding.

Samsom zei verder dat het eigen risico in de zorg omlaag moet. Dat gebeurt niet meer in deze laatste begroting van het kabinet-Rutte II.