nederland

Raadslid vervolgd voor grote brand Leeuwarden

Door ANP - 02 september 2016

LEEUWARDEN (ANP) – Voor de enorme brand in de binnenstad van Leeuwarden, waarbij in 2013 een student om het leven kwam, moet alsnog iemand terechtstaan. De verhuurder van een van de panden waar de brand woedde, het raadslid Wyb Feddema (Gemeentebelangen), zou te weinig hebben gedaan aan de brandveiligheid van het gebouw aan de Kelders.

Feddema wordt niet gezien als veroorzaker van de brand, maar de ouders van het 24-jarige slachtoffer vinden dat hij vervolgd moet worden voor nalatigheid. Dat hij wordt vervolgd is hard aangekomen, aldus Feddema vrijdag tegen Omrop Frysln. Hij is murw geslagen, maar heeft begrip voor het verdriet van de ouders en zal tijdens de zittingen zijn raadswerk staken als dat nodig blijkt.

De brand in oktober 2013 ontstond in een kledingzaak en sloeg snel over naar naastgelegen panden: elf woningen en vijf winkels brandden helemaal uit. Het duurde dertig uur voordat de brand was geblust. De student kwam door verstikking om het leven.