nederland

Rovershol fietsendieven ontdekt

Door ANP - 03 september 2016

TILBURG (ANP) – Een tip over het verwisselen van kentekenplaten van een busje in Tilburg heeft daar geleid tot de ontdekking van een opslagplaats vol gestolen fietsen. Twee mannen zijn opgepakt op verdenking van diefstal en heling.

In de loods aan de Ringbaan-Oost, waar het busje stond, en in het busje zelf vonden agenten 27 rijwielen. Het ging volgens de politie om relatief nieuwe fietsen van gerenommeerde, duurdere merken.

In de opslagplaats lag ook gereedschap om sloten te verwijderen en er lagen opengebroken sloten en tientallen nieuwe fietssloten. Van vier fietsen kon al snel de eigenaar worden achterhaald vanwege al gedane aangiften.

De twee verdachten zijn een 31-jarige man uit Sprang-Capelle en een 27-jarige man uit Hooge Zwaluwe. Beiden zitten nog vast. De vondst, die vrijdagavond werd gedaan, is zaterdag door de politie bekendgemaakt.