nederland

Rusland schuift zwartepiet MH17 naar Oekraïne

Door ANP - 26 september 2016

MOSKOU (ANP) – Een Russisch radarstation heeft geen raket geregistreerd die richting vlucht MH17 bewoog en afkomstig was uit het gebied waar pro-Russische rebellen de controle hadden. Dat stelt het Russische ministerie van Defensie maandag.

De Russische autoriteiten hielden maandag een presentatie over radargegevens die onlangs zijn opgedoken. Eerder hadden de Russen laten weten dat er geen radardata bewaard waren gebleven. Volgens de Russen was er overigens wel Oekraïense luchtafweer actief in de buurt van de plek van de crash.

De Russische mededeling komt twee dagen voordat het internationale onderzoeksteam de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek presenteert. Het gaat daarbij om het wapen waarmee het vliegtuig is neergeschoten en de precieze locatie waarvandaan dat is gedaan.