nederland

Rutte: geen tijdstip over Oekraïne-referendum

Door ANP - 14 september 2016

DEN HAAG (ANP) – Premier Mark Rutte weigert te zeggen wanneer de regering de knoop doorhakt over de uitslag van het Oekraïne-referendum, waarbij een meerderheid zich uitsprak tegen Europese samenwerking met Oekraïne. Op aandringen van de Tweede Kamer wilde hij woensdag kwijt ,,met nog meer energie dat zo snel mogelijk te doen.”

SP-Kamerlid Harry van Bommel benadrukte dat na het referendum op 6 april nog sprake was van ,,voor de zomer”. Hij uitte de vrees dat het ,,Sint Juttemis” wordt omdat er zelfs na ruim 150 dagen nog geen antwoord is.

Volgens Rutte wil de regering recht doen aan de ,,inhoudelijke bezwaren” van de nee-stemmers. De premier zegt te willen voorkomen dat zij zich bekocht voelen. Hij wees op de grote kans dat de andere lidstaten van de Europese Unie gewoon doorgaan met het verdrag, en zich niets aantrekken van het Nederlandse nee.

.