nederland

‘Schilders boos over nieuwe cao’

Door ANP - 05 september 2016

UTRECHT (ANP) – Schilders zijn boos over het cao-principeakkoord dat werkgeversorganisatie OnderhoudNL onlangs met vakbond LBV heeft gesloten voor de schilders- en onderhoudsbedrijven. Dat zei vakbond FNV maandag.

Volgens FNV is LBV een vakbond zonder leden in de schilderssector. Daarbij zou het akkoord dat er nu ligt schilders zo’n 1800 euro per jaar kosten.

De partijen onderhandelen al anderhalf jaar over een nieuw akkoord. Vakbonden FNV en CNV wezen tot tweemaal toe een eindbod van de werkgevers af. Zo wil FNV een loonsverhoging van 3 procent per jaar. De bond stelt dat OnderhoudNL niet verder wil gaan dan krap 1,5 procent. Ook zouden werkgevers meer moeten doen om schijnzelfstandigheid aan te pakken.

Volgens OnderhoudNL staat het partijen vrij om met een andere partner in zee te gaan op het moment dat onderhandelingen vastlopen. De werkgeversorganisatie kan zich niet vinden in de woorden van FNV en overweegt zelfs juridische stappen tegen de bond.