nederland

Steuntje in de rug voor bedrijven

Door ANP - 20 september 2016

DEN HAAG (ANP) – Bedrijven, met name in het midden- en kleinbedrijf, krijgen een steuntje in de rug door een verlenging van de eerste schijf van de vennootschapsbelasting. Hierdoor valt een groter deel van de winst in het tarief van 20 procent.

Dat maakte staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) dinsdag bekend. Hij presenteerde nog meer voorstellen in het Belastingplan voor 2017. Zo wil het kabinet dat het belastingstelsel eenvoudiger wordt, zowel voor de belastingbetaler als voor de Belastingdienst.

,,Elk Belastingplan moet nieuwe voorstellen voor vereenvoudigingen bevatten. Dat is verplichte kost, want we moeten het belastingsysteem echt makkelijker maken.’’

Wiebes wil onder meer een einde maken aan de ,,verwarrende praktijk” dat mensen met schulden verschillende soorten afbetalingsregelingen hebben bij de Belastingdienst.