nederland

Tenniscoach weer voor rechter in zaak Everink

Door ANP - 23 september 2016

UTRECHT (ANP) – Tenniscoach Mark de J. moet vrijdag weer voor de rechtbank in Utrecht verschijnen op verdenking van de moord op zakenman Koen Everink. Tijdens de vorige zitting op 27 juni ontkende hij het misdrijf te hebben gepleegd. ,,Sinds mijn aanhouding zit ik onschuldig vast”, zei hij toen.

Volgens De J. – destijds coach van tennisser Robin Haase – werd hij rond de tijd dat Everink werd gedood uit zijn auto gesleurd, achterin gezet en vastgehouden. Hij kreeg naar eigen zeggen een muts over zijn hoofd en hij hoorde mensen zijn auto uitgaan.

Wat die hebben gedaan weet De J. niet, omdat hij niets kon zien. Voor zijn gevoel duurde zijn ‘kidnapping’ ongeveer tien minuten, blijkt uit verklaringen van hem. Er is inmiddels een reconstructie bij de woning van Everink in Bilthoven gehouden, om te kijken of zijn de beweringen kunnen kloppen.

Volgens de aanklagers heeft de tenniscoach Everink opzettelijk met meerdere messteken doodgestoken. Ook heeft De J. een heel duur horloge en een telefoon van zijn slachtoffer gestolen. Het horloge is later gevonden bij de zus van De J. in huis, waar ze het had verstopt. Ook werd een bloedspoor van Everink in de auto van de tenniscoach gevonden. De J. had flinke gokschulden bij Everink, stelt het Openbaar Ministerie.