nederland

Tientallen eerstejaars ziek bij introductie

Door ANP - 02 september 2016

NIJMEGEN (ANP) – Veertig eerstejaarsstudenten van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN) zijn vrijdagmorgen ziek geworden tijdens hun introductie in Nijmegen. Volgens een arts van de GGD hebben zij waarschijnlijk het norovirus opgelopen. Het is ook mogelijk dat ze zijn besmet met blauwalg. Van de zieke studenten zijn monsters afgenomen, die in een laboratorium worden onderzocht.

Het norovirus wordt overgedragen via voedsel of water. Blauwalg komt voor in plassen en meren. Een groep studenten zou donderdagmiddag hebben gezwommen. Beide besmettingen zorgen voor braken, diarree en koorts. De GGD heeft de zieke studenten aangeraden goed uit te zieken, veel te drinken en naar hun huisarts te gaan als de klachten toenemen. Vrijdag was de laatste ochtend van de introductie.