nederland

Tot november soepele pgb-controle

Door ANP - 23 september 2016

DEN HAAG (ANP) – Mensen met een persoonsgebonden budget (pgb) krijgen een maand langer om te wennen aan de regels waaraan hun declaraties moeten voldoen. Tot 1 november worden rekeningen die niet helemaal goed zijn ingevuld toch uitbetaald.

Uit een steekproef van de Sociale verzekeringsbank (SVB) deze zomer bleek dat slechts 39 procent van de 734 willekeurig uitgekozen declaraties goed was ingevuld.

Tot november neemt de SVB contact op met indiener van de declaratie om door te nemen wat er de volgende keer beter moet. Daarna worden niet-correcte facturen niet meer betaald. De SVB blijft de betrokkene ook dan adviseren zodat toch een goed ingevulde declaratie kan worden ingediend die ook wordt uitbetaald. Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) schrijft dat vrijdag aan de Tweede Kamer.

Met het persoonsgebonden budget kunnen mensen met een beperking zelf hun zorg op maat regelen.