nederland

Verdachten in zaak politiemol voorlopig vrij

Door ANP - 09 september 2016

DEN HAAG (ANP) – Twee mannen die worden verdacht van samenwerking met de Haagse politiemol Amine A. mogen hun proces in vrijheid afwachten. Zij komen maandag vrij. Een woordvoerder van de rechtbank in Den Haag heeft dat vrijdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving door Omroep West.

Agent Amine A. (27) wordt ervan verdacht dat hij maandenlang in de systemen van de politie heeft gezocht naar informatie over hennepkwekerijen. Hij zou die hebben doorgegeven aan een vriend. Die zou de kwekerijen hebben leeggehaald voordat de politie binnenviel.

De twee mannen die vrijkomen zijn neven van Amine A. Hun voorlopige hechtenis wordt geschorst, omdat ze volgens de rechtbank geen grote rol speelden in de zaak van de politiemol. Zijn worden verdacht van enkele pogingen tot inbraak.

Amine A. en de vriend die wordt verdacht van het leeghalen van de hennepplantages blijven vastzitten.