nederland

Verkooppraatje over Volkert ‘ondiplomatiek’

Door ANP - 27 september 2016

DEN HAAG (ANP) – De advocaat-generaal die over verplichte psychologische begeleiding voor Volkert van der G. sprak als een ‘verkooppraatje richting de politiek’, had zijn woorden diplomatieker moeten kiezen. Dat schrijft minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) dinsdag aan de Tweede Kamer.

Bij het Openbaar Ministerie is geoordeeld dat de advocaat-generaal zich ,,diplomatieker en juridischer” had moeten uitlaten. Hij deed de uitspraak in een gesprek met Pim Fortuyn-moordenaar Van der G. en diens advocaat. Achteraf bleek dat Van der G. het gesprek heimelijk had opgenomen.

Minister Van der Steur schreef eerder dat de eis van het OM om Van der G. onder psychische begeleiding te stellen ,,geen verkooppraatje” was. Er zou niet zijn gebleken dat uitspraken waren gedaan waaruit was op te maken dat psychische begeleiding eigenlijk niet nodig was, maar vooral voor de bühne zou zijn.