nederland

‘Verleng verbod publicatie Holleeder dossier’

Door ANP - 18 september 2016

LEIDEN (ANP) – Het Openbaar Ministerie wil dat de rechter het verbod verlengt op de publicatie van de getuigenissen van Willem Holleeder en zijn zussen Sonja en Astrid op internet. Het huidige verbod loopt af op 8 oktober en het OM heeft een kort geding aangespannen tegen Sebastiaan Beens, die eerder de documenten op zijn website plaatste, om te voorkomen dat hij dat opnieuw doet.

Het Openbaar Ministerie had Beens gevraagd vrijwillig af te zien van hernieuwde publicatie maar volgens advocaat Sébas Diekstra van Deens weigert zijn cliënt ,,om principiële redenen” dat te doen. ,,Mijn cliënt is van mening dat een onvoorwaardelijk en onbeperkt verbod om over de verklaringen te publiceren een te grote inbreuk is op zijn rechten. Dit mede omdat er reeds breeduit over de verklaringen is geschreven en daaruit al veel is geciteerd door de media’’, aldus de raadsman op zondag.