nederland

Via online discussieforum meepraten over cao

Door ANP - 14 september 2016

UTRECHT (ANP) – Ook mensen die geen lid zijn van de vakbond moeten mee kunnen praten over de inhoud van hun cao. Vakbondsvoorzitter Piet Fortuin van CNV Vakmensen wil vanaf 2017 in een open dialoog met alle werknemers bepalen wat de inzet van de cao-onderhandelingen moet worden. Dat zegt hij in een interview met het Financieele Dagblad.

,,Het is niet meer van deze tijd om vanuit een ivoren toren een looneis te stellen. Wij willen uitstralen dat de vakbond er voor iedereen is, niet alleen voor de insiders.”

CNV denkt aan de komst van een digitaal discussieforum, waar onder meer vaste medewerkers, zzp’ers en flexwerkers hun mening kunnen geven. Eind 2017 moeten de vijftig grootste cao’s via dit forum tot stand komen.