nederland

VVD: pak geldstroom uit onvrij land aan

Door ANP - 21 september 2016

DEN HAAG (ANP) – De VVD wil wat doen aan de geldstroom uit landen zonder godsdienstvrijheid naar organisaties in Nederland, zoals moskeeën en andere instellingen. VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra zei dat woensdag in de Tweede Kamer.

Hij sprak tijdens het grote debat over de regeringsplannen voor 2017, die op Prinsjesdag werden bekendgemaakt. Zijlstra reageerde op de vraag van Kamerlid Gert-Jan Segers van de ChristenUnie. Die noemde de financiering vanuit ,,onvrije” landen, zoals Saudi-Arabië, ,,een graat in de keel”.

Terecht punt, aldus Zijlstra. ,,Het geeft mij ook een unheimisch gevoel. Waarbij je je af en toe afvraagt: wat zit daaronder?” Hij wil nu kijken op welke manier er wat gedaan kan worden aan de geldstroom uit landen waar geen enkele vrijheid van godsdienst is, terwijl die landen het omgekeerde niet toelaten.