nederland

Werkstraf Ajax-fan om ‘stroppop’ Vermeer

Door ANP - 07 september 2016

AMSTERDAM (ANP) – Ajax-aanhanger Ferdi T. (27) uit Wageningen heeft woensdag voor het ophangen van een ‘stroppop’ van Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer een onvoorwaardelijke werkstraf van zestig uur gekregen. Wegens belediging en bedreiging van Vermeer kreeg hij tevens een stadionverbod voor twee jaar.

De officier van justitie eiste twee weken geleden een werkstraf van tachtig uur, waarvan de helft voorwaardelijk en een gebiedsverbod voor de Amsterdam Arena voor drie jaar.

T. hing op 7 februari in de Arena tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord (2-1) een donkergekleurde opblaaspop aan een strop over de reling van sfeervak 410. Op het witte shirt stond aan de ene kant de tekst ‘Vermeer 1’. Aan de andere kant stond ‘NSB’. De doelman, jarenlang sluitpost van Ajax, stapte aan het begin van het vorig seizoen over naar de grote rivaal uit Rotterdam.