nederland

Woning geramd met brandende camper

Door ANP - 27 september 2016

DRIEBORG (ANP) – De bestuurder van een camper is dinsdagochtend vermoedelijk opzettelijk met het voertuig tegen een woning in het Noord-Groningse dorp Drieborg gereden. Voorafgaand daaraan stond de camper waarschijnlijk al in brand.

De camperbestuurder kwam door de aanrijding om het leven en het voertuig brandde volledig uit. De bewoonster van het pand kon haar huis ongedeerd verlaten.

De politie vermoedt dat het een bewuste keuze van de bestuurder is geweest om tegen de woning aan te rijden. ,,Het lijkt erop dat de camper in brand stond voordat deze tegen de gevel van de woning tot stilstand kwam.”

Hoewel de identiteit van de bestuurder door de hevige brand op dit moment niet met zekerheid vast te stellen is, denkt de politie te weten om wie het gaat. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is ingeschakeld om daar uitsluitsel over te geven. In afwachting van het onderzoek kon de politie dinsdag geen verdere toelichting op het voorval geven.