nederland

Zaanse wijkagenten reiken gebiedsverboden uit

Door ANP - 14 september 2016

ZAANDAM (ANP) – Zaanse wijkagenten hebben woensdag een aantal overlastgevers bezocht en gebiedsverboden opgelegd. In Twitterberichten van de politie wordt daarbij een verband gelegd met de wijk Poelenburg in Zaandam, waar het onrustig is geweest.

Woordvoerders van de politie en de gemeente konden woensdagavond geen aanvullende informatie geven. Volgens de gemeentewoordvoerder zijn de afgelopen dagen al eerder gebiedsverboden opgelegd.

Bij een gebiedsverbod mag iemand die ernstige hinder heeft veroorzaakt of strafbare feiten heeft begaan voor een bepaalde periode niet in een gebied komen.

De wijk Poelenburg kampt met overlast van Turks-Nederlandse jongeren. Deze week zijn daarvoor twaalf aanhoudingen verricht. Onder hen is de 19-jarige vlogger Ismail Ilgun, die werd opgepakt voor opruiing