nederland

Zorgen minister over privacy WhatsApp

Door ANP - 06 september 2016

DEN HAAG (ANP) – Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) is bezorgd over de wijzigingen in de privacyvoorwaarden van WhatsApp. De berichtenservice gaat informatie van gebruikers delen met Facebook, eigenaar van Whatsapp.

Van der Steur reageerde dinsdag op kritische vragen van VVD-Tweede Kamerlid Jeroen van Wijngaarden, die pleit voor duidelijke gebruiksvoorwaarden. De vrees is dat veel gebruikers klakkeloos akkoord gaan met de uitwisseling van gegevens.

Van der Steur wijst er wel op dat mensen zelf ook een verantwoordelijkheid hebben om de voorwaarden goed te lezen. Hij vindt dat gebruikers goed geïnformeerd moeten worden en altijd op hun keuze terug moeten kunnen komen.

De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens onderneemt vooralsnog geen actie. De Britse privacytoezichthouder zal de ontwikkelingen in de gaten houden.