nederland

Alarm FNV over jeugdpsychiatrisch centrum

Door ANP - 26 oktober 2016

DUIVENDRECHT (ANP) – Vakbond FNV Zorg en Welzijn heeft bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) aan de bel getrokken over de jeugdpsychiatrische instelling De Bascule in Duivendrecht. Volgens hulpverleners die er werken zijn er zoveel zaken niet op orde dat de situatie onhoudbaar begint te worden.

De werkdruk is te hoog, de bedrijfsvoering is slecht en de wachtlijsten groeien, aldus de FNV. Er is zo weinig tijd en zoveel administratie dat soms niet-gekwalificeerde hulpverleners, zoals stagiairs, worden ingezet bij jongeren met complexe hulpvragen. Uit meldingen bij het meldpunt dat de bond heeft geopend, blijkt dat er bij De Bascule een angstcultuur heerst. Ze vraagt de IGZ om de situatie te onderzoeken.

Bij De Bascule worden kinderen en jongeren met psychische problemen behandeld, zoals ADHD, autisme en depressie. Bij de instelling was nog niemand beschikbaar voor commentaar.