nederland

Aruba slikt nieuwe gouverneur

Door ANP - 18 oktober 2016

DEN HAAG (ANP) – De Arubaanse regering legt zich neer bij de benoeming van Alfonso Boekhoudt tot gouverneur van het Caribische eiland. Dat zijn de Arubaanse premier Mike Eman en minister Ronald Plasterk (Koninkrijksrelaties) dinsdag overeengekomen. Plasterk gaf op zijn beurt toe dat de manier waarop Boekhoudt is aangesteld geen schoonheidsprijs verdient.

Eman was spoorslags naar Den Haag gereisd om zijn beklag te doen over de benoeming van Boekhoudt. Hij had liever een ander gezien en was al helemaal niet tevreden over het volgens hem eigenmachtige optreden van de Nederlandse regering.

De gouverneur van Aruba, een zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, is de vertegenwoordiger van het Nederlandse staatshoofd op het eiland. Hij vertegenwoordigt de belangen van het Koninkrijk en hij staat aan het hoofd van de Arubaanse regering.