nederland

Bouw: maak database voor inspecties gebouwen

Door ANP - 11 oktober 2016

DEN HAAG (ANP) – Door gebrek aan overzicht op het scala aan keuringen en inspecties voor gebouwen, schieten naleving en handhaving van onder meer de veiligheid tekort. De oplossing moet een centrale database zijn, met daarin alle wettelijk verplichte keuringen, controles, registraties en inspecties.

Dat schrijven Bouwend Nederland, FME en UNETO-VNI in een brief aan minister Stef Blok (Wonen). De organisaties uit de bouw-, industrie- en installatiesector wijzen erop dat voor bestaande gebouwen een groot aantal verplichte keuringen bestaan op het gebied van veiligheid, gezondheid, milieu en energie.

Als voorbeeld noemen ze klimaatinstallaties. Die moeten worden gecontroleerd op veiligheid, uitstoot en energieprestaties, waarbij drie ministeries en vier controlerende instanties zijn betrokken.