nederland

Brug A27 toch niet helemaal open voor auto’s

Door ANP - 21 oktober 2016

GORINCHEM (ANP) – Automobilisten die richting Breda over de Merwedebrug rijden, moeten vrijdag toch rekening houden met files. Richting het zuiden is op de brug maar een van de twee rijstroken beschikbaar.

Rijkswaterstaat meldde donderdag dat beide rijstroken zouden opengaan, maar moest daar later op terugkomen. De berm is te zacht om onder meer lichtborden neer te zetten. ,,Dat zijn redelijk zware objecten”, aldus een woordvoerder. ,,Daar moeten we eerst grondwerk voor verrichten en dat redden we niet voor de vrijdagochtendspits.”

Sinds vorige week dinsdag is de brug bij Gorinchem voor vrachtverkeer en bussen in beide richtingen dicht omdat er haarscheurtjes in de draagconstructie zijn ontdekt. Door omleidingen van het zware verkeer ontstonden lange files. In noordelijke richting was dat donderdagochtend niet meer zo omdat daar wel twee rijstroken beschikbaar zijn. Dat blijft zo.

De VID denkt dat de avondspits drukker zal zijn dan normaal door vakantieverkeer en verwacht lange files voor de brug.