nederland

Cyberaanval VS treft ook site Buienradar

Door ANP - 21 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – De cyberaanval op het Amerikaanse bedrijf Dyn heeft nu ook gevolgen in Nederland. De website van buienradar.nl was vrijdagavond urenlang onbereikbaar.

Dyn kreeg vrijdag twee DDoS-aanvallen te verwerken. Amerikanen konden daardoor niet of nauwelijks bij websites en diensten als Twitter, Amazon, CNN, Airbnb, Netflix, Spotify, Pinterest, Reddit, SoundCloud, PayPal, de New York Times, de Wall Street Journal, Fox News, het PlayStation Network en de BBC.

Bedrijven als Dyn zorgen ervoor dat een url overeenkomt met het IP-adres dat erbij hoort. Anders gezegd: ze brengen mensen die een url intikken naar de juiste website. Zulke bedrijven vormen de ruggengraat van het internet. Als hackers zo’n bedrijf aanvallen, kunnen ze veel websites tegelijk platleggen. Bezoekers krijgen foutmeldingen te zien. Een succesvolle aanval op zo’n bedrijf kan dus meer schade aanrichten dan het platleggen van een enkele website.