nederland

De Hond: Asscher favoriet als lijsttrekker

Door ANP - 16 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – Vicepremier Lodewijk Asscher heeft zich nog niet officieel opgeworpen als kandidaat-lijsttrekker van de PvdA, maar toch wordt hij door de kiezers al gezien als de grote favoriet. Uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond blijkt dat hij de voorkeur heeft van 47 procent van de PvdA-stemmers, tegen 26 procent voor Diederik Samsom en 11 procent voor Jacques Monasch.

Kiezers van alle partijen samen zien meer in Monasch dan in Samsom: 15 procent tegen 11 procent. Desondanks wordt de kans dat Samsom het wordt hoger ingeschat (21 procent) dan de kans dat Monasch de PvdA-lijst zal aanvoeren (3 procent).

Verwacht wordt dat Asscher maandag zijn kandidatuur bekend zal maken. Afgelopen donderdag wist de NOS al te melden dat de PvdA-minister zich in de strijd gaat mengen, maar hij wilde dat toen niet bevestigen.