nederland

Dode bij opbouw IJspaleis Winter Efteling

Door ANP - 04 oktober 2016

KAATSHEUVEL (ANP) – Bij de opbouw van een winterse attractie in de Efteling, het zogeheten IJspaleis, is dinsdag een man omgekomen. Volgens een woordvoerder van de politie is er bij het ongeval een heftruck betrokken, maar wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

Volgens een woordvoerster van de Efteling gaat het om een medewerker van een externe partij die werkte aan de opbouw van het IJspaleis. De man raakte in eerste instantie zwaar gewond en is nog gereanimeerd door hulpverleners maar dat mocht niet baten.

Het ongeval deed zich voor op een afgesloten bouwterrein. Volgens de politie hebben bezoekers van de Efteling hebben het ongeval daardoor niet zien gebeuren. Wel zijn hulpdiensten ter plekke geweest, dat was wel zichtbaar voor de bezoekers.