nederland

Duikers zoeken naar sporen schietpartij

Door ANP - 10 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – In het water bij het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam, waar zaterdag de 31-jarige Djordy Latumahina werd doodgeschoten, zoeken duikers maandag naar mogelijke sporen. Volgens een woordvoerder van de politie is er in het onderzoek informatie naar voren gekomen dat er mogelijk iets in het water is gegooid. Wat dat zou zijn, kon hij niet zeggen.

De man werd in een auto onder vuur genomen in een parkeergarage. Zijn dertigjarige vriendin raakte zwaar gewond, maar is inmiddels bij kennis en buiten levensgevaar. In het voertuig zat ook nog het tweejarige dochtertje van het stel. Zij bleef ongedeerd,

De aanleiding voor het schietincident in de parkeergarage op het Koningin Wilhelminaplein in West is nog onduidelijk. Latumahina, een bekend gezicht in het Amsterdamse uitgaansleven, stierf ter plekke. Het gezin is niet bekend bij de politie.

De recherche onderzoekt of er een verband is tussen de aanslag en een uitgebrande auto die op de nabijgelegen Wittgensteinlaan is gevonden en mogelijk diende als vluchtauto. In Hoofddorp werd later nog een lege auto gevonden die mogelijk bij de vlucht is gebruikt.