nederland

Duizenden demonstreren tegen handelsverdragen

Door ANP - 22 oktober 2016

AMSTERDAM (ANP) – Een demonstratie tegen de handelsverdragen TTIP en CETA heeft zaterdag zo’n 6000 mensen op de been gebracht in Amsterdam. De demonstranten komen volgens de organisatie uit alle geledingen van de samenleving, van boeren uit de Achterhoek tot kunstenaars uit Terneuzen.

De actiemiddag begon met toespraken. Later wordt er nog een protestoptocht gehouden vanaf het Museumplein. Rond 16.30 uur wordt de manifestatie afgesloten.

De handelsverdragen tussen de Europese Unie en Canada (CETA) en tussen de EU en de Verenigde Staten (TTIP) zijn omstreden. Tegenstanders zijn bang dat ze leiden tot een verlaging van de normen voor voedselveiligheid en het milieu en tot stijgende werkloosheid en aantasting van rechten van werknemers.

De manifestatie is een initiatief van onder meer de Consumentenbond, de FNV, Greenpeace, Milieudefensie en consumentenorganisatie foodwatch.