nederland

Eerste ziekenhuizen delen tarieven

Door ANP - 14 oktober 2016

LELYSTAD (ANP) – De MC Groep, met ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord en Dronten, heeft vrijdag de tarieven op haar website gepubliceerd die ze heeft afgesproken met zorgverzekeraars.

,,MC Groep vindt het belangrijk dat de patiënt vooraf weet wat een behandeling kost en op basis daarvan een weloverwogen keuze kan maken” , aldus directeur Willem de Boer op de site. Het ziekenhuis reageert volgens eigen zeggen op een oproep van de Consumentenbond aan ziekenhuizen en zorgverzekeraars. De bond hoopt zo uiteindelijk meer gelijkheid in de tarieven te verwezenlijken.

De bond vindt het ,,fantastisch”. De MC Groep is volgens haar de eerste die dit zo doet. Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk stelde zijn afgesproken tarieven deze week aan de Consumentenbond zelf beschikbaar.

Goede begin

Het Rode Kruis Ziekenhuis en de Consumentenbond hebben volgens de laatste afgesproken dat de tarieven uit Beverwijk zo snel mogelijk worden gedeeld met alle zorgconsumenten. De bond wil dit zo doen dat consumenten ,,ook echt gemakkelijk hun weg kunnen vinden”.

Volgens Bart Combée, directeur van de Consumentenbond, is de lijst uit Beverwijk nog niet compleet, maar: ,,Het goede begin is er”.