nederland

Extra geld voor probleemgevallen kostendelers

Door ANP - 12 oktober 2016

DEN HAAG (ANP) – Voor bepaalde gepensioneerden met een onvolledige AOW die een beroep doen op aanvullende bijstand voor ouderen (AIO), wordt er extra geld uitgetrokken. Zij kunnen namelijk met de zogenoemde kostendelersnorm te maken hebben. Als zij een woning delen met andere volwassenen, worden zij gekort op hun uitkering.

Staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) maakte woensdag bekend voor 2017 en 2018 7,5 miljoen euro extra vrij te maken. Gemeenten kunnen die besteden aan bijzondere ondersteuning voor gepensioneerden zonder volledige AOW.

Mensen met een volledige AOW hebben nog niet te maken met de kostendelersnorm. Het kabinet besloot onlangs de invoering voor deze groep personen uit te stellen tot 2019.