nederland

Extra wachttijd VGZ-verzekerden in Twente

Door ANP - 21 oktober 2016

ENSCHEDE (ANP) – Patiënten met een zorgverzekering van VGZ komen in Medisch Spectrum Twente (MST) voorlopig niet aan bod voor behandeling. Het Enschedese ziekenhuis zegt de wachttijd voor die patiënten te moeten verlengen omdat het budget van VGZ op is.

De zorgvraag van VGZ-verzekerden is groter dan het pakket dat de zorgverzekeraar bij Medisch Spectrum Twente heeft ingekocht. Het ziekenhuis zegt dat het VGZ daarvan tijdig op de hoogte heeft gebracht, maar dat na weken van overleg geen passende oplossing is gekomen voor het budgettekort.

De extra wachttijd, die maandag ingaat, geldt niet voor patiënten met een spoedeisende hulpvraag en ook niet voor kinderen en zwangere vrouwen. Ook mensen bij wie een ernstige aandoening wordt vermoed, komen in het normale tempo aan de beurt, aldus het ziekenhuis. MST verwijst VGZ-patiënten met vragen door naar de zorgverkeraar.