nederland

FNV daagt FIFA voor de rechter

Door ANP - 10 oktober 2016

UTRECHT (ANP) – De FNV sleept samen met een gastarbeider uit Bangladesh de wereldvoetbalbond FIFA voor de rechter om een einde te maken aan de slechte arbeidsomstandigheden bij de bouw van stadions en bijbehorende infrastructuur voor het WK voetbal in 2022 in Qatar. Dat heeft de FNV maandag bekendgemaakt.

De vakbond geeft de FIFA drie weken de tijd om te reageren op de dagvaarding. Als de FIFA de FNV niet tegemoetkomt binnen die termijn, wordt de zaak aanhangig gemaakt bij de rechtbank in Zürich, waar de FIFA is gevestigd.

Volgens de FNV en arbeider Nadim Shariful Alam werken duizenden straatarme arbeiders uit landen als Bangladesh, India en Nepal zich soms letterlijk dood om het wereldkamioenschap voetbal te laten slagen.