nederland

Groningse student dood in water gevonden

Door ANP - 10 oktober 2016

GRONINGEN (ANP) – Het lichaam van de vermiste student Wytze Pennink is maandag gevonden in het water in het centrum van Groningen. Volgens de politie is de achttienjarige jongen door een noodlottig ongeval in het water terecht gekomen en verdronken.

Pennink werd sinds vrijdag vermist. Een woonbootbewoonster trof het lichaam maandag aan in het water van het Lopende Diep aan de Noorderhaven. Vlakbij die plek was hij vrijdag voor het laatst gezien. De student van Vindicat was vrijdag niet thuisgekomen nadat hij was gaan stappen in de binnenstad.

De afgelopen dagen zijn er diverse zoekacties naar Pennink geweest. De politie zocht zondag al in het water bij de Spilsluizen, omdat hij daar voor het laatst was gezien.