nederland

Haagse ouders kunnen meer scholen opgeven

Door ANP - 11 oktober 2016

DEN HAAG (ANP) – Ouders in Den Haag kunnen hun kindje voortaan aanmelden voor meerdere scholen tegelijk. Als het kind één jaar oud wordt, kunnen ze hun voorkeuren aangeven. Bij de derde verjaardag moeten ze de knoop doorhakken en een school kiezen. De gemeente Den Haag heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

Van alle Haagse kinderen is een kwart al eens verhuisd, binnen de stad of naar de stad, voordat ze vier worden en naar school gaan, zegt de gemeente. Hun ouders zijn dan mogelijk te laat om hun kind nog aan te melden, vooral als ze kiezen voor een populaire school. Hun kind vist dan achter het net.

De scholen kampen op hun beurt met ,,vervuilde wachtlijsten”, omdat een op de vier kinderen uiteindelijk niet op de school zal komen. Dat maakt het lastig voor schoolleidingen om de instroom van nieuwe leerlingen te plannen.