nederland

Hof besluit over agent na rellen Geldermalsen

Door ANP - 07 oktober 2016

ARNHEM (ANP) – Het gerechtshof in Arnhem moet beslissen of een agent moet worden vervolgd voor een poging tot doodslag op een vrouw bij rellen in Geldermalsen. De vrouw gaat namelijk via een procedure vervolging afdwingen, liet haar advocaat Esther Vroegh vrijdag weten.

De ongeregeldheden in Geldermalsen, op 16 december vorig jaar, waren gericht tegen de komst van een asielzoekerscentrum. De vrouw zegt dat ze die dag is geslagen door een agent met een wapenstok waardoor ze een hersenbloeding opliep.

Het Openbaar Ministerie (OM) had in juli al besloten de agent niet te vervolgen. Het OM had beelden bestudeerd en concludeerde dat het geweld ‘proportioneel’ was. De agent zou hebben geduwd en zijn knuppel omhoog gebracht, maar niet geslagen.