nederland

Honderd kunstgrasvelden worden bemonsterd

Door ANP - 30 oktober 2016

RIJSWIJK (ANP) – Tientallen voetbalclubs, stichtingen en gemeenten willen meedoen aan een nader onderzoek naar het gebruik van gemalen autobanden op kunstgrasvelden. Het gaat om honderd velden. De organisaties hebben zich gemeld bij de bandenbranche die daarvoor een oproep deed. De velden gaan zij kosteloos bemonsteren.

Tot 1 december kunnen clubs en gemeenten zich melden voor het onderzoek van de brancheorganisaties Vereniging Band en Milieu en VACO. Maandag wordt het eerste veld al bemonsterd. ,,Wij willen aantonen dat het gebruik van voertuigbanden veilig is’’, zegt Joost Kester Jacobs namens de branche.

Aanleiding voor het onderzoek is een uitzending van Zembla waarin twijfels worden geuit over kankerverwekkende stoffen in het zogeheten rubbergranulaat.