nederland

‘Hooligans treffen elkaar in bos en weiland’

Door ANP - 09 oktober 2016

HILVERSUM (ANP) – Hooligans van onder meer Feyenoord, Fortuna Sittard en het Belgische Standard Luik ontmoeten elkaar geregeld op het platteland of in bossen voor knokpartijen. In het geheim hebben de laatste jaren tientallen van deze freefights plaatsgevonden. Daarbij kiezen de vechtersbazen er nadrukkelijk voor weg te blijven van de camera’s in en rond voetbalstadions. Dat meldt Nieuwsuur zondagavond.

Onder het motto ‘minimale pakkans, maximale confrontatie’ kiest de harde kern voor plekken in de natuur. Voetbalhooligans willen in het tv-programma weinig kwijt over de freefights, maar ontkennen niet dat ze plaatsvinden.

Frank Paauw, die in de Raad van Korpschefs de portefeuille voetbal voor zijn rekening neemt, is op de hoogte van de matpartijen: ,,Onder de radar vindt dit nog steeds veelvuldig plaats”. De Rotterdamse politiebaas vindt dat hoogst onwenselijk.